28 березня 2024 року здобувачі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» Державного біотехнологічного університету прослухали лекцію на тему «Аналітичні можливості сучасних інструментальних ГІС», яку прочитала кандидат економічних наук, доцент кафедри геодезії і геоінформатики Львівського національного університету природокористування Зоряна Русланівна Рижок.
З вітальним словом до здобувачів звернувся завідувач кафедри геодезії та геоінформатики, доктор економічних наук, професор Р.М. Ступень, який закцентував увагу на тривалих дружніх відносинах львівської та харківської шкіл землевпорядкування. Також Роман Михайлович запросив до участі у весняних конференціях ЛНУП всіх охочих викладачів і здобувачів.
Під час гостьової лекції здобувачі мали змогу ознайомитися з новітніми геодезичними технологіями, що дозволяють вимірювати і аналізувати земельні ділянки та інші об’єкти з високою точністю, що є важливим для різних галузей, таких як будівництво, картографія та урбаністика. Також було продемонстровано хмарну платформу для картографування та аналізу просторових даних ArcGIS Online, що дозволяє користувачам створювати та управляти картами, додатками з будь-якого пристрою.