Ці дні лютого є скорботними днями, адже це дні пам’яті про найкращих синів України, які віддали своє життя за нашу Батьківщину. Але їх жертва була не марною: повставши проти насилля та несправедливості, вони стали символом гідності – Небесною Сотнею.

23 лютого 2017 року на економічному факультеті відбувся виховний захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні, «Вірні сини Батьківщини».

В урочистій події взяли участь викладачі та студенти економічного факультету, а також капелан університету о. Іван Венгрин і керівник підрозділу з організації виховної роботи Оксана Володимирівна Качмар.

Пам’ятний захід розпочала заступник декана економічного факультету з виховної роботи  Оксана Богданівна Булик, яка наголосила на тому, що нашим обов’язком сьогодні є берегти пам'ять про цих ангелів – Героїв Небесної Сотні. Під негласний гімн Майдану «Плине кача..» присутні хвилиною мовчання вшанували вірних синів Батьківщини.

До організації вшанування Героїв Небесної Сотні активно долучилося студентське самоврядування економічного факультету, зокрема студентський декан Ярина Овсяник та заступник студентського декана Наталія Романів були ведучими виховного заходу. Також пролунали душевні вірші про Героїв Майдану у виконанні студентів Романа Пителя та Олега Кулини (група Мев-11) і Андрія Котишина та Віктора Вінчковського (група Оп-11). Пам’ятним був виступ Христини Хомин, студентки групи Оп-12Сп, яка виконала вірш «Мій син – герой», під час якого не можливо було втримати сльози.

Не менш проникливими були виступи студентів, які згадували героїв у піснях: Юрій Періг (Фін-21) душевно заспівав пісню «Біля тополі», Христина Зозуля (Фін-21) зворушливо виконала пісню про героїв АТО «Повертайся, солдате». Не менш хвилюючим був момент виконання пісні, присвяченої матерям, які не дочекалися свої синів з війни, у виконанні Михайла Іващенка (Мев-61).

Під час пам’ятного заходу були згадані всі Герої Небесної Сотні, в тому числі і наші земляки – Анатолій Жаловага, мешканець м. Дубляни, та викладач Вишнянського коледжу ЛНАУ Володимир Жеребний.

Отець Іван Венгрин звернувся до присутніх з проханням пам’ятати про наших Героїв у свої молитвах і завжди берегти їх у свої серцях.

Завершальне слово виховного заходу мала керівник підрозділу з організації виховної роботи Оксана Володимирівна Качмар, яка, як завжди, знаходить дуже влучні і потрібні слова для того, щоб якнайглибше висловити свої міркування з приводу цих кривавих днів, під час яких загинули найкращі сини Батьківщини. Оксана Володимирівна подякувала організаторам за проведений захід і наголосила на тому, щоб не забувати ці жахливі дні розстрілу на Майдані невинних студентів, а також закликала завжди берегти пам'ять про них. Нехай вони завжди будуть в наших серцях! Слава Україні! Героям слава!