Екологічні проблеми все гостріше проявляються у нашому щоденному житті. Побутові відходи для Львова і Львівщини враз з комунальної проблеми стали настільки гострими, що увійшли в сферу політики, державного регулювання та міжнародної співпраці. Ці та інші питання стали основними у роботі Міжнародного екологічного форуму «Поводження з відходами: цивілізаційні виклики». Форум проводила Львівська Торгово-промислова палата та Генеральне консульство Чеської республіки у Львові.

Оскільки ці саме з цими інституціями співпрацює кафедра права і підприємництва, то у роботі форуму взяв участь зав. кафедри, проф. Юрій Губені. У програмі форуму 4 робочих панелі (експертні сесії), на яких розглядались питання стратегії поводження відходами, фінансові та економічні аспекти такої політики, державна політика поводження з відходами, роль бізнесу та громадського сектору у вирішенні проблеми тощо.

Під час дискусії проф. Ю. Губені торкнувся питань економічного обґрунтування моделей поводження з відходами, необхідності врахування таких господарських реалій як рівень життя населення та обсяги ВВП на одного мешканця.

Проф. Ю. Губені також обговорив деякі питання співпраці із консулом Генерального консульства ЧР у Львові Ігорем Шедою та віце-президентом Львівської ТПП Володимиром Корудом. Цікавими були зустрічі із Ладіславом Трілчем (Чехія), Томашом Пашеком (Чехія), Крістаном Черенером (Австрія) та деякими вітчизняними учасниками форуму.