23-26 квітня 2017 р. завідувач кафедри обліку та оподаткування Л.П. Петришин та доцент кафедри О.І. Малецька побували в Польщі в рамках закордонного наукового стажування «Сучасний університет: міжнародна співпраця та мобільність задля інновацій через проектний підхід», яке відбувалося в Університеті суспільних наук (UNS, Лодзь) та Лодзькому Університеті. Організатором стажування виступила Фундація Central European Academy Studies and Certification.

Головна ціль стажування – підвищення рівня компетентності та кваліфікацій шляхом перейняття кращого європейського досвіду роботи ВНЗ в проектному підході. Крім того, учасники мали змогу ознайомитися з можливостями фінансування індивідуальної мобільності науковців та докторантів за допомогою фінансових інструментів ЄС Horyzon2020 і Erazmus+; отримати знання щодо створення та функціонування проектного офісу як структурної одиниці ВНЗ, факультету, кафедри, що сприятиме поліпшенню міжнародних зв'язків та освоєнню роботи з проектами, що фінансуються фондами ЄС; отримати навички, необхідні для побудови консорціумів і пошуку партнерів як один з компонентів реалізації проектного підходу в організації роботи ВНЗ.

Спілкування з польськими викладачами та командою проектного офісу у відбувалися у форматі нетворкінгу.

Всіх учасників стажування привітав канцлер Університету суспільних наук Пьотр Домжал. Проректор університету Агнешка Шпак проінформувала учасників стажування про систему вищої освіти в Польщі на прикладі свого закладу. Про можливості фінансування наукової кар’єри та міжнародні проекти розповідали працівники Лодзького університету Мартін Гуньда, Яна Корчинська, Міхал Кочмарек. Ліліана Лято розповіла про роботу міжнародного відділу та маркетингу і зауважила, що велика кількість рішень в університеті приймається на рівні деканатів.

В рамках стажування підписано Угоду про партнерство із Університетом суспільних наук (UNS, Лодзь) для реалізації спільних міжнародних проектів та меморандум з фундацією CEASC.

Після завершення стажування учасники отримали Dyplom ukonczenia stazu miedzynarodowego від Університету суспільних наук та масу вражень від закордонної поїздки.