7-8 грудня 2017 року науковці Львівського НАУ: перший проректор, професор Віталій Боярчук, завідувач кафедри економіки, професор Георгій Черевко, доцент кафедри економіки Ганна Сиротюк, завідувач кафедри енергетики, доцент Сергій Сиротюк та аспірантка Катерина Янковська – взяли участь у міжнародній конференції «Розвиток біоенергетичного ринку України», котра відбулася у Львові в готелі Citadel Inn. Організатором виступив Центр підтримки бізнесу в місті Львові, що створений Європейським банком реконструкцій та розвитку (ЄБРР) та фінансується в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Серед запрошених гостей заходу були: Георгій Гелетуха – Голова правління Біоенергетичної асоціації України, Олена Ленська – заступник директора Департаменту відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Михайло Мельник – керівник департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження ЛОДА, Кшиштоф Герульскі та Орест Токач – Європейська Комісія, Група з підтримки України в Брюсселі (SGUA), Андрій Зінченко – співзасновник «GreenCubator», а також інші фахівці, діяльність яких пов’язана із біоенергетичним сектором.

Організатори даного заходу ставили за мету створити бізнес-екосистему на українському ринку біоенергетики для впровадження інноваційних технологічних рішень, для підвищення якості та сертифікації продукції і для налагодження логістичних процесів та створення цивілізованого ринку.

Європейський досвід та капітал можуть надати значний поштовх для розвитку українського ринку біопалива та біогазу, що дозволить місцевим виробникам розвинути наявний потенціал, збільшити об’єми виробництва та покращити якість продукції.

Проведення міжнародної конференції сприяло популяризації напрямків дослідження у галузі біоенергетики, організації діалогу та фахової дискусії бізнесменів і науковців.