Студенти-магістранти групи ПТБ-51 часто поєднують аудиторний навчальний процес із відвідуванням різноманітних установ, підприємств та організацій. Адже де, як не на практиці, їм, та й викладачам, відчути сучасний пульс підприємництва та економіки?

Ось і 23 січня у Департаменті АПР Львівської ОДА відбулось виїзне навчання, яке включало в себе не лише знайомство із роботою департаменту, але й передбачало активну участь у зустрічі із відомим аграрником, головою Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Андрієм Дикуном. А ще наші магістри могли почути думки відомих організаторів сільськогосподарського виробництва Юрія Однорога (ПП Західний Буг) і Дмитра Мороза (ЛВ АгроЛімітед).

Гостинно зустріли викладачів та студентів заступник директора Департаменту Людмила Гончаренко та колишня аспірантка кафедри права і підприємництва Вікторія Босіока.

На зустрічі обговорювались головні аспекти державної підтримки аграрної галузі в 2018 році, особливості та новації у реєстрації договорів оренди землі, останні зміни в земельному законодавстві. Учасники ознайомились з моделлю Першого Українського Сільськогосподарського Кооперативу (ПУСК).

Магістрант Роман Москаль відзначив, що для нього стала несподіванкою невимушена атмосфера дискусії на зустрічі. А ось староста групи Мар’яна Люта відзначила актуальність питань, що обговорювались. Володимир Плесак теж звернув увагу на складність і значимість питань землекористування, поєднання великого і малого агробізнесу, інституційного розвитку аграрної політики.

 

Проф. Юрій Губені та ст. викл. Мар’ян Погорецький, які проводили виїзне навчання, подякували організаторам зустрічі за можливість, надану нашим студентам для цікавого навчання та корисного спілкування.