В рамках європейської освітньої програми Baltic University Program викладачі економічного факультету доценти Л.П. Петришин та Н.І. Райтер взяли участь у програмі «Teacher Course ESD in Higher Education». Участь у цій програмі дає можливості навчання та стажування викладачів та студентів нашого університету, організації спільних заходів, пов’язаних з тематикою сталого розвитку в країнах Балтійського регіону.

26-28 лютого 2018 року у м. Рига відбувся заключний семінар цього навчального курсу, де обговорювались проблеми вдосконалення сучасних освітніх програм та методів навчання задля забезпечення сталого розвитку і його імплементації в Україні.  На цьому семінарі викладачі представили власний проект щодо розширення компетенцій сталого розвитку у студентів економічних спеціальностей «Expansion of sustainable competences for students of the economic specialties». Основною метою проекту є набуття студентами-економістами спеціальних компетенцій, які пов’язані з дослідженням економіки через призму сталого розвитку.

Участь у програмі та отримання сертифікату дозволять впроваджувати на економічному факультеті лекційні курси, пов’язані з питаннями сталого розвитку сільського господарства та сільських територій згідно європейських освітніх стандартів. Під час проходження стажування науковці отримали досвід щодо новітніх способів подачі лекційних курсів, використання інтерактивних методів навчання та роботи у системі e-Moodle.

Участь у семінарі в м. Рига та у Teacher Course ESD in Higher Education в цілому дала можливість налагодили професійні зв’язки з колегами із європейських університетів-партнерів BUP та отримувати інформацію про конференції, можливості публікацій і підготовки спільних проектів.