15-16 березня 2018 року викладачі економічного факультету ЛНАУ к.е.н., доцент Ганна Володимирівна Сиротюк та к.е.н., доцент Алла Михайлівна Желєзняк взяли участь у семінарі-тренінгу з практичних аспектів впровадження європейського технічного регулювання в аграрному секторі, харчовій промисловості та туризмі «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні», який проходив в Департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

Основними темами семінару були: зміни у торговельному режимі після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС; стимулювання малих та середніх підприємств у наближенні національних вимог до європейських в туристичній сфері, аграрному секторі та харчовій промисловості; міжнародний досвід трансформації систем технічного регулювання та сучасні європейські тренди щодо їх функціонування.

Практичний аспект включав: розробку рекомендацій щодо впровадження системи технічного регулювання в Україні; презентацію онлайн-платформи для консультацій.

Під час проведення тренінгу його учасників ознайомили зі змінами у торговельному режимі після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, системою технічного регулювання, стандартизації та метрології в Україні, структурою міжнародних комітетів зі стандартизації аграрного профілю.

Експерти акцентували увагу присутніх на європейських механізмах малих та середніх підприємств за пріоритетами технічного регулювання; складових системи технічного регулювання, стандартизації та метрології в Україні. Також були представлені можливості міжнародної технічної підтримки та грантові програми ЄС для допомоги підприємцям у впровадженні технічного регулювання; засадничі принципи та функціонування системи технічного регулювання в туристичній сфері: міжнародна практика та стан його впровадження в Україні.

Семінар тренінг проходив в рамках реалізації проекту «Посилення участі громадськості в реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання», який реалізує ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень» у партнерстві із Департаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації та Управлінням туризму і курортів Львівської обласної державної адміністрації.

За результатами тренінгу учасники отримали сертифікати.