16 травня 2018 року в рамках проведення Тижня науки у Львівському національному аграрному університеті на кафедрі статистики та аналізу відбувся круглий стіл на тему: «Тенденції функціонування ринку продовольства у Львівській області».

Основним завданням, яке ставили перед собою організатори круглого столу, було обговорення основних питань забезпечення населення Львівській області продуктами харчування, вивчення основних чинників формування ринку продовольства, окреслення тенденцій його розвитку, а також вироблення пропозицій щодо забезпечення населення якісними продуктами харчування та задоволення їх платоспроможного попиту. У роботі круглого столу взяли участь викладачі економічного факультету Львівського національного аграрного університету та запрошені гості.

Зі вступним словом до учасників круглого столу звернувся завідувач кафедри статистики та аналізу, проректор з наукової роботи Львівського національного аграрного університету, д.е.н., доцент І.Б. Яців, який  привітав їх з проведенням Тижня науки, наголосив на важливості наукового підходу щодо вивчення соціально-економічних явищ загалом та тенденцій функціонування ринку продовольства зокрема.

У своєму виступі д.е.н. І.Б. Яців звернув увагу на актуальність проблеми економічної доступності продовольчих товарів як чинника формування ринку продовольства. Доповідач ілюстрував свій виступ індикаторами економічної доступності продовольства в Україні та Львівській області, співставленням динаміки рівня споживчих цін та доходів населення.

Ключова доповідь на круглому столі, яку виголосила к.е.н., доцент О.М. Крупа, стосувалась особливостей закупівлі продовольчих товарів суб’єктами ресторанного бізнесу м. Львова у ТзОВ «РСП «Шувар». У доповіді були відображені результати довготривалої співпраці кафедри статистики та аналізу з ТзОВ «РСП «Шувар».

Цікавими та інформативними були доповіді викладачів кафедри статистики та аналізу стосовно особливостей функціонування ринку продуктового ритейлу, тенденцій  ринків окремих видів продуктів харчування.

Результати роботи круглого столу узагальнені в рекомендаціях, які будуть запропоновані суб’єктам ринку продовольства регіону.