25-27 квітня 2018 р. у Миколаївському національному аграрному університеті проходив ІІ етап Олімпіади з дисципліни «Організація і методика аудиту». Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України МНАУ було визначено базовим вищим навчальним закладом освіти для організації і проведення цього заходу. Інформаційним спонсором олімпіади виступила Всеукраїнська Професійна Громадська Організація «Спілка аудиторів України».

Участь в Олімпіаді взяли 147 студентів з 52 закладів вищої освіти. Львівський національний аграрний університет представляли завідувач кафедри обліку та оподаткування Людмила Петришин (в якості заступника голови Апеляційної комісії) та студенти групи ОП-22 СП Ліля Михальчук та Дмитро Горбань.

Олімпіада була організована у три тури. І тур Олімпіади – представлення презентаційних матеріалів на одну обрану із запропонованих тем. Презентаційні матеріали надсилались учасниками заздалегідь – до 20 квітня 2018 р. ІІ тур Олімпіади складався із надання відповідей на тестові завдання (30 тестових запитань). Всі учасники отримали їх у програмному забезпеченні LMS/ Moodle. Завдання ІІІ туру мало практичний характер. Для формування завдання ІІІ туру використано метод кейсів. Кейс мав паперовий вигляд та неструктуровану форму (матеріал із значною кількістю даних та можливістю знаходження нестандартного рішення). Учасникам було запропоновано вирішити проблемну ситуаційну задачу. Вони повинні були дослідити запропоновану ситуацію, розібратися у сутності проблеми, запропонувати можливі рішення та обрати найоптимальніше з них. Кейси створено на реальному фактичному матеріалі діяльності підприємств.

Більшість студентів, які брали участь в Олімпіаді, показали високий рівень підготовки з даної дисципліни. Провівши детальний аналіз конкурсних робіт, журі визначило переможців. Крім того, інформаційний спонсор Олімпіади разом із провідними аудиторськими фірмами України сформували призовий фонд для переможців та найкращих учасників, зокрема: грамоти, сертифікати на проходження практики та стажування, професійна аудиторська література, цінні подарунки.

За підсумками трьох етапів олімпіади Лілія Михальчук здобула переможне друге місце та Диплом ІІ ступеня відповідно, грамоту від Всеукраїнської професійної громадської організації «Спілка аудиторів України» і сертифікат на проходження стажування за напрямом «Аудит» в аудиторській компанії Grant Thornton (м. Київ).

За підготовку студентів та активну участь у проведенні II етапу Всеукраїнської студентської Олімпіади подякою нагороджена також завідувач кафедри «Обліку та оподаткування» ЛНАУ  Л.П. Петришин.

Кращі за відбором членів журі презентаційні матеріали разом із результатами Олімпіади розміщено на офіційному сайті Миколаївського НАУ.

Бажаємо всім переможцям та учасникам ІІ етапу Всеукраїнської студентської Олімпіади нових професійних та особистісних здобутків та перемог!