Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Львівського національного аграрного університету 7 травня 2019 р. провела цікавий круглий стіл на тему «Організація закупівель продовольчих товарів суб’єктами готельно-ресторанного бізнесу». Серед учасників – представники ТзОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар», деканату, усіх кафедр економічного факультету та студенти-науковці.

У вступному слові завідувач кафедри, проф. Юрій Губені не лише охарактеризував шляхи покращення закупівельної діяльності суб’єктами сфери HoReCa, але й відзначив важливість співпраці кафедри з ринком. Про переваги і недоліки здійснення закупівель суб’єктами готельно-ресторанного бізнесу на оптових ринках розповів проректор з наукової роботи, в.о. професора кафедри Ігор Яців.

На співпраці економічного факультету із підприємствами агробізнесу, РСП «Шувар» зокрема, наголосив у своєму виступі в.о. професора, декан факультету Ярослав Янишин.

Однак особливою позицією засідання була доповідь на тему «Оцінка закупівельної діяльності суб’єктів ресторанного бізнесу на оптових ринках сільськогосподарської продукції», яку виголосила студентка групи ПТБ-51 Ірина Шоломович. Виступ був не випадковим, адже нещодавно саме ця наукова робота, виконана під керівництвом доц. Оксани Крупи, отримала II місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових розробок у Житомирському державному технологічному університеті.

Про реальний стан функціонування ринку та стратегічні напрями вдосконалення його роботи з урахуванням зарубіжної практики організації оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією, а також про необхідність гарантування якості та безпеки продовольчих товарів детально розповів заступник директора РСП «Шувар» Іван Стефанишин.

Як завжди на кафедрі ПТБ круглий стіл відбувся в атмосфері пізнавальності та цікавого обговорення. Цікаві думки виголосили присутні проф. Георгій Черевко, в.о. проф. Віталій Бойко, доценти Петро Оліщук, Любов Синявська, Алла Железняк, аспіранти Софія Ціолковська та Ірина Солтис.

А ось завершення засідання науковців та практиків було дещо несподіваним та позитивним: Іван Стефанишин вручив студентці Ірині Шоломович не лише особливу Подяку від керівництва РСП «Шувар», але що теж важливо – подарунковий сертифікат від мережі магазинів «Дідо». Присутні також висловили вдячність відомому далеко за межами області підприємству оптової торгівлі за підтримку незалежних госпдоговірних наукових досліджень. Пам’ятне фото усіх учасників стало своєрідним сертифікатом приємного та цікавого наукового спілкування.