24 жовтня 2019 р. на економічному факультеті Львівського національного аграрного університету відбувся День відкритих дверей для учнів шкіл та студентів коледжів. Факультет зустрічав випускників 11 класів шкіл м. Львова і Львівської області. Відвідали День відкритих дверей на факультеті також студенти Горохівського, Тлумацького, Вишнянського, Стрийського, Золочівського, Млинівського коледжів, коледжів м. Львова, вищих професійних училищ № 71 (м. Кам’янка-Бузька) та №20 (м. Львів). Загальна кількість становила понад 520 учасників.

Зустріч із майбутніми абітурієнтами розпочалася з вітального слова ректора університету, академіка НААНУ Володимира Васильовича Снітинського. Про переваги та перспективи навчання на економічному факультеті розповів декан факультету Ярослав Степанович Янишин. Зокрема декан зробив акцент на здобутках студентів факультету у навчальній, науковій та спортивній роботі, мистецьких і творчих досягненнях та здобутках. Суттєва увага у виступі приділялася додатковим можливостям, які відкриваються для студентів факультету – проходження практики за кордоном, навчання за програмою подвійних дипломів, участь у програмах академічної та кредитної мобільності.

Про особливості та правила проведення Вступної кампанії у 2020 р. майбутніх абітурієнтів проінформувала відповідальний секретар приймальної комісії Львівського НАУ, доцент Ю.С. Голячук. У своєму виступі вона звернула увагу на спеціальності, за якими буде здійснюватися набір студентів за освітнім ступенем «Бакалавр», та ознайомила з умовами та термінами вступної кампанії.

Поділилися своїми враженнями про навчання в університеті, стажування за кордоном, участь у міжнародних конференціях, всеукраїнських конкурсах наукових робіт та олімпіадах студенти факультету – Ірина Тимків, Аліна Клеха і Тетяна Сухович.

Про перспективи, які відкриваються для студентів Львівського НАУ, розповіла заступник директора Жовтанецького опорного закладу загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів Оксана Миколаївна Кулина. Її дочка та син навчаються на економічному факультеті. У своєму виступі О.М. Кулина зазначила, що Львівський НАУ надає усі можливості для самореалізації студентів у навчальній і науковій роботі, участі в колективах художньої самодіяльності та спортивних секціях, сприяє у проходженні практики за кордоном.

Дарунком для гостей став концерт за участю студентів економічного факультету, які є переможцями багатьох всеукраїнських вокальних та музичних конкурсів: Михайла Іващенка, Дмитра Ковальчука, Андрія Котишина, Назарія Громика, Каріни Гюрджян, Валерії Федюшиної, Софії Кулини та Юлії Петрик.

На завершення ведуча концертної програми Вікторія Яремчук від імені усього студентства та професорсько-викладацького складу факультету побажала всім присутнім мирного неба над Україною та здоров’я, добра в кожній оселі, а майбутнім абітурієнтам – успіхів у всіх починаннях та успішного проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Пізніше гості відвідали економічний факультет, де з вітальним словом до них звернулися завідувач кафедри економіки, проф. Г.В. Черевко, завідувач кафедри підприємництва, торгівлі і біржової діяльності, проф. Ю.Е. Губені, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та маркетингу, проф. С.С. Гринкевич, завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування, доцент О.В. Грицина, завідувач кафедри обліку та оподаткування, доцент Л.П. Петришин, завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Є. Храпливого, доцент В. В. Бойко, завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, проф. С.П. Яцишин, завідувач кафедри права, в.о. доцента Г.І. Грещук, наголосивши на перспективах навчання за спеціальностями факультету та можливостях, що відкриваються перед його випускниками.

Загалом День відкритих дверей на економічному факультеті відбувся в теплій та дружній атмосфері, школярі та їх наставники отримали вичерпну інформацію щодо перспектив здобуття майбутнього фаху.