6 листопада 2019 року на кафедрі фінансів, банківської справи та страхування відбулася публічна лекція на тему «Сучасні тенденції розвитку банківської системи України»,  на якій студенти економічного факультету мали змогу зрозуміти важливість їхньої майбутньої професії – банкіра. Лекцію проводили регіональний менеджер з підбору персоналу АТ «Ощадбанк» Марта Лярнатович та головний фахівець відділу підбору і адаптації персоналу АТ «Кредобанк» Олександра Шира.

Щодо особливостей діяльності державного банку України та перспектив роботи в АТ «Ощадбанк» доповідали регіональний тренер АТ «Ощадбанк» Ольга Томків та  менеджер роздрібного бізнесу центрального відділення АТ «Ощадбанк» Ольга Головчак. Оскільки зараз АТ «Ощадбанк» запроваджує нову стратегію розвитку, відтак виникає потреба у молодих, професійних, висококваліфікованих працівниках.

Фахівець прес-служби АТ «Кредобанк» Богдан Сарнавський свій виступ сформував у контексті фінансової грамотності задля розвитку країни. Також представники АТ «Кредобанк», маючи на меті формувати кадровий резерв в банку, запропонували студентам спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» пройти стажування за програмою Absolvent з можливістю майбутнього працевлаштування.  Це унікальна можливість протягом 10 місяців працювати у різних департаментах банку, зарекомендувати себе і обійняти вакантну посаду.

Професія банкіра вимагає від фахівця таких якостей, як прагматизм, аналітичний склад мислення, компетентність у своїй справі, стратегічне бачення діяльності банку. Проведена лекція є пізнавальною для студентів, оскільки формує надійну теоретичну основу і гарантовану практичну перспективу у банківській сфері. Міцний фундамент для професійного становлення банкіра закладається висококваліфікованими викладачами кафедри фінансів, банківської справи та страхування, які завжди є в тренді освітніх інновацій і монетизації знань, що дає можливість професійно готувати фахівців для сучасного банківського бізнесу.