13 жовтня 2019 р. в рамках проведення заходів, присвячених Міжнародному дню бухгалтера, на кафедрі обліку та оподаткування відбулася публічна лекція на тему «Об’єднання трьох світів: ПСБО, МСФЗ, ПКУ. Теорія і реальність» директора ПП «Академія професійного бухгалтера» Людмили Шахно, яка має понад 20 років практики у сфері бухгалтерського обліку, аудиту та фінансів, є тренером тематичних тренінгів, сертифікованим бухгалтером за версією САР (Certified Accounting Practitioner) і СIPA (Certified International Professional Accountant).

Студентам цікаво було прослухати лекцію фахівця такого рівня, оскільки Людмила Шахно має щоденний багаторічний практичний досвід в галузі бухгалтерії, податків та права, безпосередньо проводить практичні навчальні курси бухгалтерів (майстер-класи, тренінги, практикуми, відкриті і закриті студії та ін.) і, крім того, вирізняється креативним підходом викладу лекційного матеріалу. Лектор абсолютно логічно поєднує теорію з практикою, правильно розставлячи акценти на взаємозв’язках між ними. «Ми навчаємо на практиці фахівців різного рівня, які хочуть вирости професійно» – таким є слоган компанії.

Заходи подібного формату допомагають студентам підвищити фахові компетенції і краще оволодіти навичками в сфері податкових і правових норм, бухгалтерського обліку та фінансової грамотності.