5 лютого 2020 року у бібліотеці Горохівського коледжу ЛНАУ відбувалися зустрічі студентів випускних груп агрономічного, технологічного та бухгалтерського відділень з науково-педагогічними працівниками та студентами Львівського НАУ.

Ярослав Степанович Янишин, к.е.н., професор, декан економічного факультету Львівського національного аграрного університету розповів студентам коледжу про умови навчання в університеті, проживання у гуртожитку, проходження практики та працевлаштування у майбутньому.

Оксана Степанівна Прокопишин,  к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування  ознайомила студентів коледжу з особливостями вступної кампанії Львівського НАУ у 2020 році, акцентуючи увагу на нововведеннях цьогорічного вступу, розповіла про переваги та перспективи навчання в університеті та можливість «перехресного вступу», що надає студентам можливість здобувати дві професії одночасно або поглиблювати свої знання з певного фаху.

Надзвичайно цікавими та захоплюючими були виступи колишніх випускників Горохівського коледжу,  а тепер студентів ЛНАУ: Ольги Гойдало, Анни Шільберг та Яни Сусь.

Студентка групи Оп-22 Оля Гойдало виступила з доповіддю на тему «Чому я обрала ЛНАУ». Представивши презентаційний матеріал, ознайомила студентів із переліком спеціальностей, за якими можна навчатися в  ЛНАУ, його потужною матеріально-технічною базою, культурно-масовими та спортивними заходами, наголосила на можливості практичної підготовки студентів у стінах  ЛНАУ і стажування за кордоном. Доповідачка акцентувала, що загалом студентське життям в університеті надзвичайно цікаве, чому сприяє ректорат університету та деканат економічного факультету. Оля є активним членом студентського наукового гуртка кафедри обліку та оподаткування «Облік – мова бізнесу», тому у своєму виступі акцентувала увагу на різного роду студентські наукові заходи, які проходять у ЛНАУ.

Магістрантка Анна Шільберг представила презентацію та відео про проходження практики у Великій Британії, наголосила на можливості  побувати в інших країнах, поєднати навчання і практику і вдосконалити іноземну мову, навчаючись у ЛНАУ. Адже це можливості, які завтра будуть перевагами на ринку праці і допоможуть вистояти у конкурентній боротьбі за гідні вакансії.

Студентка заочної форми навчання ЛНАУ Яна Сусь, бухгалтер-практик, наголосила на необхідності продовження навчання та отриманні вищої освіти. Вона відзначила, що поєднуючи практичний досвід та навчання в університеті, фахівець набуває не лише певних компетенцій, а й збагачується духовно, вчиться професійній культурі, опановує принципи управління, що забезпечує його кар’єрне зростання.