Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності (ПТБ) розвиває наукову співпрацю із зарубіжними інституціями. Нещодавно наші партнери із Литви та Польщі, відгукнувшись на наше запрошення, взяли участь у XXI Міжнародному науково-практичному форумі.

І незабаром наші науковці отримали запрошення до участі у Міжнародному семінарі «Можливості та перспективи спільних наукових дослідницьких проєктів». Семінар проводив Університет Вітовта Великого (Vitautas Magnus University) із Клайпеди, зокрема Інститут розвитку бізнесу та сільських територій, а модератором був професор Ян Жуковскіс. Звичайно, семінар відбувався онлайн в середовищі Adobe Connect. У програмі заходу – науковці із Литви, Словаччини, Польщі, Туреччини та Китаю. Декілька доповідачів переставляли Україну, зокрема наш університет.

Від ЛНАУ доповіді та презентації англійською мовою представляли професор Юрій Губені («Зміни соціально-економічних очікувань сільських жителів: результати «польових досліджень») та доценти Володимир і Оксана Крупи («Взаємовідносини покупець-продавець на оптовому ринку сільськогосподарської продукції»). Презентації наших науковців викликали значний інтерес в учасників семінару, тому відбулась коротка дискусія і пролунали пропозиції співпраці.