Невід’ємною складовою освітнього процесу в університеті поряд із навчанням є науково-дослідна робота студентів. Цей вид роботи полягає в пошуковій діяльності, що виражається насамперед у самостійному творчому дослідженні. Така діяльність за допомогою наукових методів спрямована на виявлення і пояснення раціональних шляхів та процесів, теоретичне й експериментальне обґрунтування фактів, що в кінцевому результаті приведе до нового розв'язання досліджуваної проблеми. Забезпечуючи щораз вищі вимоги ринку праці до рівня підготовки спеціалістів, наукова творчість студентів на кафедрі обліку та оподаткування вже стала звичним засобом розвитку майбутніх фахівців та елементом їх професійної підготовки.
29 березня 2021 року засідання студентського наукового гуртка «Облік – мова бізнесу» у рамках Звітної студентської наукової конференції за результатами досліджень у 2020 році відбулося у режимі онлайн. Під час виступів студенти-гуртківці брали активну участь у дискусії щодо проблемних питань обліково-аналітичного забезпечення та організації контрольної діяльності суб’єктів господарювання. Тематика наукових доповідей стосувалась облікових та організаційних аспектів формування доданої вартості аграрної продукції, таксономії фінансової звітності за МСФЗ, уніфікації вітчизняних облікових систем державного сектору економіки до світових стандартів, організації захисту облікової інформації в умовах забезпечення кібербезпеки, порядку проведення та відображення в бухгалтерському обліку результатів інвентаризації на підприємстві.

За результатами обговорення відзначено найкращі доповіді:
- Ольга Тимчина, ОП-51 (тема доповіді «Основні аспекти аудиту соціальних мереж», науковий керівник – доцент О. І. Малецька);
- Софія Кулина, ОП-31 (тема доповіді «Доцільність обліку та контролю якості сільськогосподарської продукції в умовах євроінтеграції», науковий керівник – доцент Р.П. Андрушко);
- Віталій Галац, ОП-51 (тема доповіді «BANKID як сервіс онлайн-верифікації клієнтів через українські банки», науковий керівник – доцент Н.М. Жидовська).
Колектив кафедри обліку та оподаткування бажає студентам подальших успіхів у навчанні та науці.