29 березня на кафедрі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності (ПТБ) відбулася Звітна студентська наукова конференція за результатами наукових досліджень. Відкриття конференції розпочалось привітанням проректора з наукової роботи ЛНАУ в. о. проф. Ігоря Яціва та виступом завідувача кафедри проф. Юрія Губені. Вони не лише привітали присутніх онлайн учасників, але й відзначили актуальність заходу та доцільність обміну думками і знаннями.

Студенти-учасники гуртка «Підприємництво: інновації та аналітика» презентували матеріали своїх наукових досліджень. Для зручності та оперативності усі матеріали попередньо було розіслано працівникам кафедри ПТБ та студентам-гуртківцям. Окремі повідомлення все ж були заслухані на засіданні. Зокрема, цікаву доповідь на тему «Географічні зазначення як засіб протидії недобросовісній конкуренції» представив студент 2-го курсу Володимир Маслюк (науковий керівник – доц. О. Крупа), який наголосив, що захищені географічні зазначення виступають вагомим інструментом конкурентної боротьби, а Україна як потужний виробник харчових продуктів має хороші перспективи для реєстрації вітчизняних географічних зазначень для більшості видів продуктів. Це дозволить створити значні конкурентні переваги і високу додану вартість для українських фермерів.

Активні учасники конференції Віктор Шебец (науковий керівник – в.о. доц. Н. Маркович) та Віталій Червінський (науковий керівник – доц. В. Крупа) зазначили перспективи розвитку фермерства та сільськогосподарських підприємств Львівщини. Їх доповіді викликали зацікавлення слухачів та жваві дискусії серед присутніх.

Студенти і викладачі відібрали представника та доповідь для участі у науковій конференції економічного факультету.

В роботі гуртка також взяли участь студенти інших спеціальностей економічного факультету, адже підприємництво й торгівля є важливими складовими за багатьма напрямками економічної науки і практики.

Традиційно координацію та узгодження дистанційного режиму роботи гуртка на платформі ZOOM забезпечували доцент Б. Шувар та магістр М. Іващенко.

Кафедра ПТБ щиро дякує всім учасникам конференції і бажає плідної праці на науковій ниві. Ми звертаємось до усіх учасників засідання студентського наукового гуртка словами волинської поетеси Надії Красоткіної: «Найсвітліша дорога у світі – це дорога до знань, до науки».