З метою поглиблення співпраці між Львівським національним університетом природокористування та Львівською обласною військовою адміністрацією 11 квітня 2023 р. відбулася зустріч ректора, академіка НААНУ Володимира Снітинського із директором департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяною Гетьман та заступником начальника управління – начальником відділу розвитку аграрної інфраструктури, земельних відносин департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяною Борушок.


Під час зустрічі були обговорені шляхи подальшої взаємодії між університетом та Львівською ОВА для покращення якості освітнього процесу та врахування регіональних потреб агропромислового комплексу України.
У межах цього візиту представники Львівської ОВА відвідали факультет управління, економіки та права, де відбулось обговорення проблем правового забезпечення фінансової підтримки сільськогосподарських виробників в умовах воєнного стану та функціонування Державного аграрного реєстру.
На заході були присутні студенти та науково-педагогічні працівники факультету управління, економіки та права.
Зі вступним словом до учасників звернувся декан факультету управління, економіки та права Володимир Ковалів, який наголосив на важливості ефективного правового регулювання ринку землі в Україні, особливо в умовах воєнного стану.
Спікери заходу Тетяна Гетьман і Тетяна Борушок ознайомили присутніх з правовими підставами фінансування діяльності сільськогосподарських виробників та особливостями функціонування Державного аграрного реєстру.
В обговоренні взяли участь студенти та викладачі. Завідувачка кафедри права Галина Грещук обґрунтувала доцільність запровадження правових запобіжників від зловживання правом використання земель сільськогосподарського призначення в процесі запровадження ринку землі в Україні.
Здобувачі вищої освіти долучилися до дискусії та отримали вичерпні відповіді на свої запитання.
Зустріч виявилася актуальною та пізнавальною для усіх учасників заходу.