Нещодавно відбулось широке обговорення проєкту Типової політики інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ, розробленого ІР офісом (Українським національним офісом інтелектуальної власності та інновацій) під керівництвом Олени Орлюк за участю Ольги Кулініч, у якому взяв участь завідувач кафедри економіки ЛНУП, д.е.н., проф. Г.В. Черевко.
В ході зустрічі обговорювались питання створення у кожному ЗВО підрозділу з управління інтелектуальною власністю, регламентації його роботи та виконання основних функцій.
Учасники дійшли позитивної думки щодо ініціювання перед МОН України видання наказу про повернення до практики (2007–2012 рр.) обов’язкового введення окремої дисципліни «Інтелектуальна власність» для студентів університетів усіх спеціальностей. В рамках допомоги в розвитку освітнього процесу у сфері інтелектуальної власності вже реалізується проєкт «IP Connecting Students», у якому беруть участь і студенти Львівського національного університету природокористування.
Учасники зустрічі протягом найближчих 10 днів мають подати до організаторів пропозиції щодо удосконалення цього проєкту Типової політики.