Глобальна цифровізація є невідворотним аспектом існування людства, тому фінансовий сектор та фінансові установи також мають піддатися впливу цифрових технологій, впровадити їх ефективно, щоб отримати користь, та використати всі свої можливості для подальшого хеджування ризиків у фінансовому секторі. Це підтверджує актуальність проведення III Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Цифрова трансформація фінансової системи України та країн V-4 в умовах євроінтеграції».
Захід проведений 26 квітня 2023 року за сприяння кафедри фінансів, банківської справи та страхування Львівського національного університету природокористування за участю українських та іноземних науковців.
Тематика конференції стала для наукової спільноти доброю нагодою проаналізувати набутий досвід з врахуванням сучасних реалій, науково обґрунтувати перспективи цифрової трансформації фінансової системи та зробити гідний внесок у розвиток науки.


Конференція об’єднала наукові здобутки представників вищої школи, які представлені у понад 200 публікаціях. До участі у конференції долучилися понад 40 навчальних закладів та установ України, Польщі, Чехії, Словаччини, Індії; представники стейкхолдерів, органів місцевого самоврядування; аспіранти та здобувачі вищої освіти.
Професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, банківської справи та страхування щиро дякує усім учасникам заходу та сподівається, що в наступному році після перемоги наш університет матиме можливість приймати учасників конференції в очному форматі.
За результатами проведеної конференції учасники отримали матеріали та сертифікати, що засвідчують їх участь.