24 травня 2023 р. кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Львівського національного університету природокористування вдруге провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Організаційно-економічні та соціальні складові розвитку підприємництва».
Завідувач кафедри д.е.н., професор Юрій Губені, відкриваючи конференцію, наголосив на важливості обговорення теоретико-методологічних засад, а також науково-прикладних рекомендацій з проблем розвитку підприємництва в Україні в умовах агресії рф.
Зі словами вітання та підтримки українському народу виступили професор Юліус Раманаускас (Литва), професор Анна Новак та інші колеги з Польщі та Чехії.
Про практичні аспекти діяльності підприємців-аграріїв Львівської області в умовах воєнного стану розказали директор департаменту АПК Львівської ОВА Тетяна Гетьман, віцепрезидент Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд, керівник відділу маркетингу ОРСП «Шувар» Тетяна Попович, міський голова Радехова Степан Коханчук.
Міркуваннями про стан і перспективи розвитку підприємництва в Україні поділилися такі відомі науковці, як академік Юрій Лупенко, академік Микола Малік, професор Олександр Шпикуляк, професор Олександр Аверчев, професор Руслана Левкіна, професор Наталя Танклевська, професор Павло Музика, професор Ігор Міщук, професор Ростислав Слав’юк.
Підсумовуючи конференцію, професор Ігор Яців зазначив, що плідно та у цікавому стилі було обговорено низку аспектів теоретичного, методологічного та прикладного характеру, що стосуються розвитку підприємництва і торгівлі.
Важливими були пропозиції щодо вдосконалення наукового забезпечення підприємницької сфери.
Водночас усі учасники конференції висловили згуртовану позицію щодо нашої перемоги.