7 червня 2023 р. відбулась вже XII Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Ефективність функціонування сільськогосподарських підприємств». Цьогорічна тематика конференції – «Функціонування сільськогосподарських підприємств на засадах циркулярної економіки». Вибір теми дискусії обумовлений її високою актуальністю. Продовження розвитку суспільства на засадах традиційної лінійної моделі економіки неминуче призведе до повного знищення людства. Модель циркулярної економіки дозволяє зберегти темпи економічного зростання і одночасно зберегти якість навколишнього природного середовища.

Учасники конференції, серед яких провідні вчені з різних країн, в т.ч. з Польщі, Австралії, здобувачі вищої освіти ОС бакалавра, магістра та доктора філософії ЛНУП та інших університетів і коледжів, в ході обговорення проблеми обмінялись думками щодо необхідності переходу економіки на нову модель розвитку, поширення загальних знань та удосконалення професійної освіти у даній сфері.

Фокус конференції на циркулярній економіці пов’язаний також з тим, що кафедрою економіки розроблено нову, унікальну на сьогодні в Україні і не тільки ОПП «Біоекономіка» (у рамках спеціальності 051 «Економіка») і з цього року починається набір здобувачів освіти такого напряму. Циркулярна економіка у цій ОПП є однією з обов’язкових дисциплін поряд із такими, як економіка природокористування, економіка розвитку, поведінкова економіка, економіка відновлюваної енергетики, економіка вражень та іншими, вивчення яких сприятиме формуванню висококваліфікованого економіста у сфері біотехнологій.