Захист прав споживачів є важливою складовою освітньої програми «Підприємництво та торгівля». Саме тому кафедра підприємництва та торгівлі співпрацює із фахівцями Головного управління захисту прав споживачів Держпродспоживслужби. З метою ознайомлення викладачів та студентів факультету управління, економіки та права з основними правами споживачів 10 квітня був проведений круглий стіл на тему «Особливості захисту прав споживачів в умовах воєнного стану».
Учасників круглого столу вітали декан факультету, доц. Володимир Ковалів, в.о. завідувача кафедри, проф. Юрій Губені та студент групи ПТ-11 Денис Королишин.
Фахівці Держпродспоживслужби у Львівській області Василь Шелеп, Роман Сімонов та Михайло Нуцковський розповіли про основні функції підрозділів, які вони представляють, ознайомили присутніх із особливостями діяльності в умовах воєнного стану.
Запитання та дискусія торкались особливостей захисту прав споживачів у комунальній сфері, алгоритму повернення продавцеві товару, який не підійшов або непридатний до використання, тривалості гарантійного терміну та часу гарантійного ремонту, вимог до подання скарги або претензії та інших цікавих питань із цієї тематики. Активну участь в дискусії взяли проф. Георгій Черевко, доценти Руслана Андрушко, Іван Тофан, Наталія Зеліско та Андрій Линдюк. Цікаві та багатогранні запитання сформували аспіранти Роман Дудін та Петро Кожель.
Вже традиційно на кафедрі підприємництва та торгівлі фахівці із Держпродспоживслужби ознайомились із освітньою програмою «Підприємництво та торгівля» та як стейкхолдери висловили свої оцінки та побажання. Вони, зокрема, запропонували передбачити навчальний візит у лабораторію їх служби та поширити деякі теми із захисту прав споживачів в суміжні навчальні дисципліни.
Співпраця кафедри підприємництва та торгівлі зі стейкхолдерами-практиками розвивається. Це відповідає Стратегії розвитку Львівського національного університету природокористування та підписаному договору про співпрацю із Держпродспоживслужбою у Львівській області.