1 грудня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри економіки Ганна Сиротюк та Ірина Черевко взяли участь у Всеукраїнській онлайн-конференції від Genesis «Інтерактивне навчання. Результати наймасштабнішої співпраці ІТ-бізнесу та освіти 2022» за участю Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України та низки університетів. Модератором заходу був Ілля Бачурін – голова «Product IT Foundation for Education», методолог бізнес-навчання, тренер Fortune 500 компаній.
Спікерами заходу виступили:
- Андрій Вітренко, перший заступник Міністра освіти і науки України, який детально охарактеризував розвиток освіти під час війни: виклики та можливості для студентів і викладачів та співпрацю з IT-бізнесом.
- Андрій Сідляренко, член «Product IT Foundation for Education», комерційний директор «Unicheck Україна», котрий проаналізував результати імплементації всеукраїнського курсу «Створення та розвиток IT-продуктів» у заклади освіти.
- Олексій Ніщик, Head of Education в IT-компанії Genesis, співзасновник «Product IT Foundation for Education», який окреслив перспективи розвитку IT-бізнесу у співпраці із закладами вищої освіти.
- Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України, яка розповіла про інтеграцію всеукраїнського курсу в ЗВО, подальші плани Міністерства щодо розвитку IT-галузі.
Цікавими були виступи викладачів, які ділилися досвідом інтеграції курсу, та відгуки студентів. Приємно відзначити виступ колеги, доцента кафедри інформаційних технологій ЛНУП, координатора курсу «Створення та розвиток IT-продуктів» Алли Желєзняк, з якою спільно працювали над впровадженням курсу в університеті. Тема її доповіді «Впровадження курсу як повноцінної дисципліни. Порівняння з іншими форматами. Кейс акредитації студентів» зацікавила аудиторію і викликала дискусію серед учасників.
Такі заходи є надзвичайно важливі як для викладачів, які обмінюються досвідом роботи у сфері інтерактивного навчання, так і для здобувачів вищої освіти, які примножують свої наукові здобутки.