Підвищення ефективності навчання та якості підготовки здобувачів вищої освіти є важливим завданням науково-педагогічних працівників. Постійне вдосконалення методики викладання курсів повинно супроводжуватися педагогічним контролем, а насамперед – проведенням відкритих занять, метою яких є виявлення рівня професійної компетенції та педагогічної майстерності викладача.

Науково-педагогічними працівниками кафедри економіки згідно з графіком відкритого процесу протягом лютого-березня 2023 року було проведено низку відкритих занять: лекція доц. Зіновія Березівського для студентів другого курсу факультету агротехнологій та екології з дисципліни «Економічна теорія» на тему «Теорія грошей і грошового обігу»; лекція доц. Світлани Колач з дисципліни «Економічна теорія» для студентів другого курсу факультету будівництва та архітектури на тему «Товарне виробництво та закономірності його розвитку»; лекція доц. Орисі Василини для студентів першого курсу факультету управління, економіки та права на тему «Підприємство в умовах недосконалої конкуренції»; лекція доц. Світлани Яців з дисципліни «Управління витратами» для студентів четвертого та другого (скорочена форма навчання) курсів факультету управління, економіки та права (групи Ек-41 та Ек-22сп) на тему «Концептуальні засади управління витратами на підприємстві»; лекція доц. Ганни Сиротюк з дисципліни «Ведення бізнесу в ІТ» для студентів першого курсу факультету механіки, енергетики та інформаційних технологій (групи Ек-11 та ІТ-11) на тему «Сутність та особливості стартап-проєктів в ІТ-сфері»; лекція доц. Кароліни Руліцької з дисципліни «Обґрунтування господарських рішень та оцінка економічних ризиків» для студентів третього та першого (скорочена форма навчання) курсів факультету управління, економіки та права (групи Ек-31 та Ек-12сп) на тему «Методи кількісної оцінки ризику економічного розвитку підприємства».

Всі відкритті заняття проведено на високому науково-методичному рівні, студенти набули нових навичок, які є важливими та необхідними для їх майбутньої професійної діяльності. Результати відкритих занять були обговорені на засіданні кафедри економіки.