5 червня 2024 р. у Львівському національному університеті природокористування відбулася XIII Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Ефективність функціонування сільськогосподарських підприємств. Проблематика 2024: Ефективність біоекономічної моделі розвитку», організована кафедрою економіки ЛНУП. Дана конференція вже стала традиційною та пізнаваною серед науковців. Конференція проходила в режимі онлайн, у ній взяли участь представники наукової спільноти з України, Польщі, Іспанії.
Учасників конференції привітали проректор з наукової роботи доц. Богдан Гулько, декан факультету управління, економіки та права доц. Володимир Ковалів та в.о. завідувача кафедри доц. Ганна Сиротюк.

Жвавий інтерес та обговорення викликала доповідь проф. кафедри економіки Георгія Черевка, який акцентував увагу на тому, що біоекономіка є новим напрямком у розвитку економіки, який передбачає використання біологічних ресурсів і біотехнологій для забезпечення стійкого розвитку суспільства. Впровадження біоекономіки створює нові можливості для інновацій та розвитку, забезпечуючи економічне зростання на основі відновлюваних ресурсів, що важливо для формування шляхів відновлення і розвитку економіки України у воєнний і післявоєнний час.


Наукові доповіді учасників торкались різних аспектів біоекономіки, які включають в себе концепції сталого розвитку та використання біоресурсів. Також було підкреслено об’єктивну необхідність впровадження біоекономічної моделі, яка дозволяє зменшити негативний вплив на довкілля та сприяє економічній стабільності. Крім того, учасники ділилися практичним досвідом впровадження біоекономіки, обговорюючи конкретні приклади успішних проєктів та виклики, з якими стикаються на шляху до реалізації біоекономічних ініціатив.
Організаційний комітет висловлює вдячність всім учасникам конференції та сподівання на нову зустріч у наступному році для обговорення важливих питань відновлення і розвитку економіки України.
Загалом конференція пройшла в атмосфері творчої дискусії та обміну думками. За підсумками заходу буде опубліковано збірник наукових праць конференції.
Дякуємо усім захисникам України за можливість жити, проводити наукові заходи і працювати!
Всім учасникам бажаємо творчих успіхів, великих досягнень, Перемоги, Миру і добра!