2 жовтня 2023 р. проведено виховну годину у групі Фін-21 на тему відзначення Дня захисників та захисниць України, Дня українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Наставник групи, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Львівського національного університету природокористування Андрій Колодій розповів, що зазначені свята відзначаються для того, щоб вшанувати захисників нашої держави – сучасників, які боронять незалежність України під час російської агресії, та згадати про тих українців, які жертвували своїм життям заради Батьківщини за часів козацтва та визвольного руху у двадцятому столітті.

Що ж до поєднання релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня козацтва, то тут варто зазначити, що вони тісно взаємопов’язані між собою, оскільки козаки завжди шанували Богородицю, яку вважали своєю покровителькою.

Святкування Покрови Пресвятої Богородиці та Дня козацтва – це важливі події для України. Ці свята об’єднують українців, виховують у них почуття патріотизму та любові до своєї країни.