Задля посилення співпраці Львівського національного університету природокористування з органами місцевого самоврядування здобувачі вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» разом із колективом кафедри фінансів, банківської справи та страхування зустрілися із директором департаменту фінансової політики Львівської міської ради Вікторією Довжик.
Гостьова лекція відбувалася в Центрі підтримки підприємництва Львівської міської ради, де присутні мали можливість ознайомитися із діяльністю сектору та дізналися про перспективні напрями його функціонування в умовах дії воєнного стану.
Лекцію на тему «Особливості формування доходів і витрат Львівської територіальної громади в умовах війни» спікерка розпочала із висвітлення ключових моментів прийняття бюджету громади, виконання та прийняття звіту про його виконання. Зі слів п. Вікторії учасники заходу зрозуміли особливості механізму бюджетного процесу, а також реалізації виконання бюджету Львівської територіальної громади у 2023–2024 рр. Багато уваги доповідачкою було приділено напрямам формування і використання бюджетних коштів місцевого рівня. У доступній і зрозумілій формі донесено багато цифрової інформації щодо надходжень та витрат у громаді, а також щодо пошуку нових можливостей для додаткового залучення фінансових ресурсів.
Здобувачів вищої освіти цікавили питання освітньої субвенції та міжбюджетних трансфертів звітного періоду, а також стану реалізації програм підтримки молодіжного кредитування із бюджету локального рівня.
Не оминули увагою обговорення актуальних питань – спрямування додаткових коштів на допомогу Збройним Силам України, функціонування центрів реабілітації та відновлення військових, допомоги ВПО внаслідок воєнних дій на окупованих територіях держави, реалізації програм переробки побутових відходів, рекультивації сміттєзвалищ тощо.
Зустріч була змістовною та предметною, викладачі Львівського національного університету природокористування отримали багато цікавої інформації, яка допоможе підвищити рівень професійної кваліфікації, посилить їх фахові компетенції у викладанні освітніх компонент та буде підґрунтям для подальших наукових досліджень. Здобувачі вищої освіти залишилися задоволеними від гостьової лекції, оскільки закріпили набуті знання та мали можливість прокачати свої соціально-комунікативні навички з питань бюджетування.
Колектив кафедри фінансів, банківської справи та страхування Львівського національного університету природокористування щиро дякує директору департаменту фінансової політики Львівської міської ради Вікторії Вікторівні за чудову можливість спілкування у невимушеній доброзичливій атмосфері, прагматичний виклад матеріалу та подальшу співпрацю у якості стейкхолдера освітньої програми «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».