Під такою назвою Національним банком України було проведено онлайн-семінар для викладачів закладів вищої освіти. Серед запрошених осіб була к.е.н., доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування Галина Східницька, яка ознайомилася із поточним станом банківського та небанківського сегментів фінансового ринку, зокрема ринку страхування, а також з новими вимогами до банків та страховиків у межах імплементації норм Європейського Союзу.
До кількагодинного семінару доєдналися 148 представників із 26 закладів освіти з 14 регіонів України.
Із доповідей спікерів отримано інформацію, що банківська система впевнено долає виклики повномасштабної війни, оскільки навіть за таких умов НБУ продовжує проведення оцінок стійкості банків, а небанківський сектор демонструє ознаки відновлення – активи страховиків і фінансових компаній за минулий рік зросли, а обсяг зібраних страховиками премій за моторними видами страхування навіть перевищив довоєнний період.
Участь науково-педагогічних працівників у таких наукових заходах позитивно впливає на формування софт і хард скілів при викладанні навчальних компонент на освітніх програмах фінансового профілю, сприяє розширенню теоретичних знань та поглиблює практичні навички процесу функціонування банківського і небанківського сектору економіки України.
Цінність набутих викладачем професійних компетентностей вагома та допоможе на високому фаховому рівні розкривати здобувачам вищої освіти особливості функціонування фінансів страхових організацій та їх актуарного забезпечення в сучасних умовах функціонування.