Першопричиною вибору своєї майбутньої спеціальності має стати усвідомлення потенційними абітурієнтами того, з якими особливостями опанування майбутньої професії їм прийдеться зіштовхнутись.

Фінансова грамотність є важливою складовою забезпечення добробуту як особистості, так і країни загалом. Враховуючи доступність та різноманітність фінансових послуг, першочерговим завданням є пояснити здобувачам повної загальної середньої освіти важливість планування їхнього фінансового майбутнього, навчити заощаджувати та планувати бюджет. А формування усвідомленої мотивації до лідерства та власної індивідуальності, особистого розвитку та удосконалення, оволодіння механізмами лідерства і самореалізації є запорукою успіху в майбутньому.

Саме з метою формування лідерських навичок та ознайомлення з основами фінансової грамотності доцентами кафедри менеджменту ім. проф. Є.В. Храпливого Андрієм Верзуном та Ольгою Федик в рамках освітнього проєкту «Junior manager» 23 березня 2023 р. було представлено курси «Фінансова грамотність» та «Лідерство» в закладах загальної середньої освіти м. Рава-Руська.