Підготовка фахівців з менеджменту є одним з найважливіших напрямків підготовки кадрів для сучасного ринку праці. Освітні програми спеціальності 073 «Менеджмент» повинні відповідати актуальним потребам роботодавців та забезпечувати якісну підготовку фахівців, які володіють необхідними знаннями, вміннями та навичками.

7 травня 2024 р. на кафедрі менеджменту імені професора Євгена Храпливого відбулося обговорення освітніх програм першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (доктор філософії) освітньо-наукового рівня з академічною спільнотою, здобувачами та випускниками вищої освіти другого (магістерського) рівня у форматі круглого столу. У обговоренні взяли участь: д.е.н., професор кафедри менеджменту Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького Володимир Колодійчук, д.т.н., професор Анатолій Тригуба, к.е.н., доцент кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Лілія Балаш, к.е.н., доцент кафедри менеджменту Львівського національного університету імені Івана Франка Галина Тибінка, випускник ОПП Юрій Купецький, гаранти освітніх програм, розробники, викладачі кафедри.

Професор Володимир Колодійчук рекомендував робочу групу ОПП посилити доктором наук з відповідними професійними та освітніми характеристиками. Доцентка Лілія Балаш вказала, що було б корисно масштабувати співпрацю з територіальними громадами Львівщини, що знайшло б ширше відображення у темах курсових та кваліфікаційних робіт.

Професор Анатолій Тригуба зазначив, що ОК «Управління проєктами» забезпечує набуття softskills завдяки виконанню практичних завдань із ситуативними завданнями в окремих групах та виконанню презентацій із їх розв’язками, зокрема тема «Планування людських і матеріальних ресурсів проєкту» передбачає набуття навичок управління командою проєкту, розподіл ролей і обов’язків, що забезпечує ефективну співпрацю між учасниками проєкту. Доцентка Галина Тибінка запропонувала посилити викладання та наукові дослідження, пов’язані з інтернаціоналізацією діяльності ЗВО.

Випускник ОПП Юрій Купецький наголосив на важливості вивчення дисципліни «Управління проєктами», що надає можливість навчитися розробляти проєкти, проявляти ініціативу та підприємливість.

За результатами обговорення розроблені рекомендації щодо вдосконалення освітніх програм спеціальності 073 «Менеджмент», які будуть включені до процесу оновлення освітніх програм.