Традиційними осінніми заходами кафедри обліку та оподаткування є зустрічі студентів зі стейкхолдерами та роботодавцями. У контексті інтеграції вищої освіти і виробництва 12 жовтня 2022 року відбулась зустріч колективу кафедри та студентів спеціальності «Облік і оподаткування» із головним бухгалтером ТОВ Tecnocap UA Оксаною Богданівною Хом’як.
Зустріч викликала жвавий інтерес у студентства, особливо здобувачів освітнього ступеня «Магістр», адже саме вони незабаром поповнять нову генерацію облікових працівників.
Майбутніх фахівців, яким має бути притаманна здатність швидко адаптуватись у бізнес-середовищі, застосовувати інноваційний спосіб мислення та прогресивні компетентності в галузі обліку і оподаткування, цікавили такі питання:
- Чи відбулись якісь зміни у бухгалтерській роботі і професії загалом у зв’язку з воєнним станом?
- Які завдання будуть вирішувати бухгалтери в мирний час?
- Чи важливо роботодавцю, щоб претендент на посаду бухгалтера мав практичний досвід?
- Які перспективи і вимоги перед бухгалтерами постануть після вступу України в ЄС?
- Чи є професія бухгалтера престижною?
- Якими професійними компетентностями і людськими якостями повинен володіти претендент на посаду бухгалтера?
- Чи реально сьогодні випускнику університету знайти роботу не лише за фахом, а таку, яка гарантує особистісний і професійний розвиток?
- Що для фахового бухгалтера означає професійний успіх?
Колектив кафедри обліку та оподаткування висловлює щиру вдячність директору ТОВ Tecnocap UA Юрію Малецькому за методичну та практичну підтримку освітнього процесу, зацікавленість у підготовці фахівців з обліку і оподаткування у Львівському національному університеті природокористування.