Кафедрою обліку та оподаткування (координатор доцент Оксана Прокопишин) кілька років тому започатковано співпрацю із ТОВ «Агріаналітика» – компанією, яка надає консалтингові послуги у сфері сільського господарства та займається розробкою онлайн-рішень для фермерів. В активі компанії також наявна програма для ведення бухгалтерського обліку для невеликих сільськогосподарських підприємств та банківське рішення, яке спрощує отримання підприємствами банківських кредитів.

Напрямком соціально відповідальної політики ТОВ «Агріаналітика» є поєднання інтересів бізнесу та освіти. На онлайн-зустрічі, яка відбулась 18 травня 2023 року, обговорили напрямки подальшої співпраці. Зокрема, пріоритетним завданням визначено надання студентам онлайн-доступів до програмних продуктів компанії «Агріаналітика». Таким чином, метою навчальної практики у студентів ОС «Бакалавр» спеціальності «Облік і оподаткування» у червні 2023 року буде ознайомлення та робота з онлайн-програмою AgriAnalytica, яка надає можливість аграрію більш ефективно управляти виробництвом, впевнено та легко моделювати ефективність використання матеріальних, технічних та фінансових ресурсів, вносити зміни та коригування в плани виробництва, контролювати використання ресурсів, робити порівняльний аналіз свого підприємства з іншими подібними підприємствами в Україні чи в області.

Такий формат співпраці зі стейкхолдерами є запорукою ефективної навчальної та наукової діяльності викладачів і студентів.

Зустріч була проведена в межах відзначення Тижня науки факультету управління, економіки та права.