На завершення 2022–2023 навчального року та напередодні Дня Конституції відбулась зустріч колективу кафедри та студентів зі стейкхолдером освітніх програм «Облік та оподаткування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів, старшим науковим співробітником Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз (сектор економічних досліджень лабораторії товарознавчих та економічних досліджень) Остапом Кудлатим.

Експерт-бухгалтер поділився своїм практичним досвідом, розкрив особливості проведення судових експертиз в обліку та оподаткуванні, відображення їх результатів та юридичної відповідальності. Доповідач наголосив, що судово-бухгалтерська експертиза пов’язана з дослідженням облікової інформації в кримінальному, цивільному та господарському процесах, оскільки згідно з чинним законодавством України всі господарські операції мають відображатися в бухгалтерському обліку. Тому основним джерелом інформації під час розслідування економічних злочинів і вирішення господарських суперечок у суді є дані первинних облікових документів, записи в регістрах бухгалтерського обліку, а також складена на підставі цих даних фінансова звітність.

Пан Остап побажав студентам підвищувати свій фаховий рівень під час щоденного навчання та передкваліфікаційних практик.

Доцент кафедри Руслана Андрушко подякувала гостю за цікаву та змістовну лекцію. Вона зазначила, що сучасні експерти повинні бути ознайомлені з новітніми програмними засобами, комп’ютерними моделями та аналітичними методами, які допомагають проводити більш точні та ефективні дослідження.