Робота з професійної орієнтації – це усвідомлена необхідність у діяльності нашого університету.
Нещодавно кафедра організувала зустріч із випускниками Стрийського фахового коледжу Львівського національного університету природокористування.
«Бухгалтер – одна з професій, що входить в п’ятірку вакантних та дозволяє навіть під час війни дистанційно працювати», – так розпочала свою зустріч з випускниками Стрийського фахового коледжу ЛНУП завідувачка кафедри обліку та оподаткування д.е.н., професорка Людмила Гнатишин.
Особливістю професії є висока затребуваність кваліфікованих фахівців у галузі бухгалтерського обліку, аудиту, аналізу та оподаткування в діяльності компанії незалежно від стану економічного розвитку країни. Держава зобов’язує компанії будь-якої форми власності вести бухгалтерський облік і звітувати перед нею.
Також представниця кафедри обліку та оподаткування к.е.н., доцентка Оксана Прокопишин розказала про особливості вступної кампанії до вишу, а студентки нашого університету Катерина Герман та Аліна Рихлевич розповіли про насичене студентське життя, навчання, конференції, олімпіади.
Кафедра постійно проводить профорієнтаційну роботу з коледжами та школами.
Вибір професії – це велика відповідальність. Мотивація професійного вибору, ставлення студента до навчального закладу, його професійна орієнтація і життєві плани в багатьох випадках залежать від інформації, яку він отримає на найважливішому етапі складного та суперечливого процесу професійного самовизначення.