На кафедрі обліку та оподаткування ЛНУП відбувся круглий стіл на тему «Сучасні вимоги до професії «бухгалтер» та їх сутність». Даний науково-виховний захід організовано для студентів першого курсу. Зі вступним словом до присутніх звернулась доцент Руслана Андрушко, яка представила учасників заходу та зазначила, що на ринку праці попит на високопрофесійних фахівців з обліку, аудиту та оподаткування завжди був високим, а в сучасних умовах він зростає. Наші випускники можуть успішно працювати в бухгалтерських службах (головними бухгалтерами, провідними бухгалтерами), фінансових службах (фінансовими менеджерами, фінансовими аналітиками), різних суб’єктах господарювання та державних установах (аудиторами, експертами).
Відтак Наталія Рожак, бухгалтер-обліковець у ПП «Комплекс Безпека Сервіс», поділилась досвідом, як знайти роботу та з чого розпочинати кар’єру сучасного бухгалтера.
Доцент Ігор Іваницький наголосив на доцільності використання штучного інтелекту та діджиталізації обліку.
Студент Олег Мірошніченко представив мультимедійну презентацію «Самооцінка як основний крок визначення майбутньої кар’єри».
В підсумку завідувачка кафедри обліку та оподаткування професор Людмила Гнатишин відзначила, що сучасні вимоги до професії бухгалтера зумовлюють необхідність встановлення чітких орієнтирів при окресленні перспектив облікової науки та гармонізації її з передовою світовою практикою.
Здобувачі першого (бакалаврського) рівня спеціальності «Облік і оподаткування» активно долучилися до дискусії та мали можливість поспілкуватися у неформальній обстановці.