Реалізовуючи план методичної роботи кафедри на 2023–2024 н.р. та в межах договору про співпрацю ЛНУП із ТОВ «Технокап УА» 15 грудня 2023 року проведено науково-методичний семінар «Трансформація та підготовка фінансової звітності за Міжнародними стандартами фінансової звітності».
Спікером на зустрічі був фінансовий директор ТОВ «Технокап УА» Микола Нестор.
Предметом обговорення були:
- процедура та техніка трансформації фінансової звітності підприємства згідно з вимогами Міжнародних стандартів фінансової звітності для представлення звітної інформації іноземним інвесторам;
- взаємини з аудиторами (аудиторська фірма LLC «Deloitte & Touche USC»), які формують єдині підходи представлення інформації для компаній групи «Tecnocap» у цілому світі;
- методичні аспекти формування звітної інформації, які стосуються узгодження оцінки господарських операцій за принципом нарахування та відповідності доходів і витрат, який є підґрунтям вітчизняної облікової системи, та принципом обачності, який широко використовується у зарубіжній практиці, з метою запобігання заниженню оцінки зобов’язань і витрат.
Проведення подібних заходів впливає на розвиток професійних компетенцій науково-педагогічного персоналу кафедри обліку та оподаткування, що своєю чергою сприяє підвищенню якості освітнього процесу.