16 березня відбулася зустріч студентів-правників із представником стейкхолдера – заступником директора Львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Христиною Гаталяк. Тема зустрічі – «Проблеми правозахисної діяльності в умовах воєнного стану в Україні».

Христина Гаталяк наголосила на важливості правозахисної діяльності, зокрема діяльності адвокатів-правозахисників, які відстоювали законні права учасників Євромайдану в часи Революції Гідності. Однак актуальність правозахисної діяльності ще більше зростає в умовах повномасштабного вторгнення росії в нашу державу. Адже жахливі злочини проти людяності, які вчиняють окупанти щодо наших громадян, мають бути і будуть покарані, і адвокати-правозахисники відіграють у цьому процесі важливу роль.

Також Христина Гаталяк розповіла про особливості правової допомоги, яку надає Львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в умовах воєнного стану, та відповіла на запитання студентів з приводу обговорюваної тематики.