1 травня 2023 р. відбулась гостьова лекція адвоката адвокатського об’єднання «АйЕмПартнерс» Василя Сливки для студентів спеціальності 081 «Право» на тему «Проблеми примирення сторін в судовому процесі».

Адвокат закцентував увагу на особливостях законодавчого закріплення примирних процедур у різних видах судочинства в Україні та поділився досвідом практичної діяльності у цій сфері.

Василь Сливка зазначив, що примирення сторін у конкретній судовій справі є непростим питанням. Досягти згоди між двома сторонами важко, оскільки вони мають різні інтереси та цілі у судовому розгляді. Це призводить до тривалих і дорогих судових процедур та має негативний вплив на обидві сторони, адже поглиблює психологічну прірву між ними. Щоб розв’язати цю проблему, адвокатам важливо запропонувати сторонам можливість використати альтернативні методи вирішення спорів, такі як медіація або третейський розгляд (арбітраж). Ці методи часто ефективніші та дешевші, аніж традиційне судове провадження. Для їх реалізації є належна законодавча база, зокрема Закони України «Про медіацію» та «Про третейські суди».

Дякуємо Василю Сливці за цікаву лекцію, яка сприятиме кращому закріпленню процесуальних знань студентами спеціальності 081 «Право».