На спеціальності 081 «Право» тривають ознайомчі екскурсії музеями Львова. Цього разу студенти-правники разом із куратором Оксаною Руданецькою побували в Музеї скла – єдиній в Україні виставковій та організаційній платформі промоції мистецтва художнього скла.

Студенти помилувалися унікальними виробами, виконаними художниками-склярами з Австралії, Австрії, Бельгії, Болгарії, Білорусі, Чехії, Естонії, Франції, Японії, Литви, Латвії, Польщі, Іспанії, Словаччини, США, Фінляндії, Туреччини, Португалії, України та інших країн.

Під час огляду експозиції студенти також взяли участь у квесті, де потрібно було знайти 9 скринь, у яких сховані різні скляні предмети з нашого щоденного вжитку. Уважно прослухавши розповідь про скло, студенти правильно відповіли на запитання квесту та змогли знайти та відкрити скрині.

Усі ми звикли бачити скло щодня: вікна, посуд, двері чи то звичайнісінька лампа. Але варто було лише відвідати музей скла – і уявлення студентів про нього цілком змінилося.

Скло – універсальний матеріал в дизайні, з нього можна робити статуетки, мініатюри, прикраси чи навіть предмети інтер’єру, якими будуть захоплюватись багато людей. Ці вироби зачаровують, притягують погляд, адже в них криється щось таємниче. Такі екскурсії розширюють кругозір, збагачують цікавими і корисними знаннями про навколишній світ.