Кафедра підприємництва та торгівлі завершила складні підготовчі та конкурсні процедури та може поділитись науковою новиною: ми починаємо соціологічні дослідження серед великої групи виробників молока. Це цікава наукова і прикладна тема, підготовку до якої ми розпочали ще на початку року, долучившись до конкурсу виконавців. Тепер ми – учасники виконання частини завдань проєкту «Надання послуг для ефективного управління стадом молочних корів ММСП» в межах Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), яка підтримується за кошти платників податків США.
Уже перші кроки дозволяють стверджувати, що неймовірно цікаво та повчально співпрацювати із БО «Львівська аграрна дорадча служба» та її керівником Іваном Паньківим. Наше завдання полягає у вивченні багатьох питань, пов’язаних із управлінням молочним стадом та рівнем використання при цьому лабораторних послуг та інноваційних підходів.

Попереду – клопітка і рутинна робота, яка передбачає комунікацію із людьми праці, підприємцями, фермерами. За розробленим алгоритмом ми збираємо та систематизуємо інформацію, отриману з використанням спеціального опитувальника.
Ми сподіваємось, що наш вклад у здійснення проєкту «Надання послуг для ефективного управління стадом молочних корів ММСП» буде фаховим та якісним. Водночас нам, як науково-педагогічним працівникам, це дозволить отримати більше практичних знань та досвіду для якісного виконання навчальної функції за освітньою програмою «Підприємництво та торгівля».
Співпраця кафедри підприємництва та торгівлі із практиками та дорадчими інституціями розвивається! Це відповідає стратегії розвитку Львівського національного університету природокористування.