Традиційно в останню декаду вересня до Дублян з’їжджаються науковці з різних міст України та зарубіжжя, щоби взяти участь у форумі, який вже давно отримав статус одного з найважливіших та найцікавіших заходів у сфері аграрної науки України. Цьогоріч у ньому взяли участь близько 250 представників вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти та наукових установ. Результати своїх наукових досліджень репрезентували вчені з Польщі, Туреччини, Латвії, Литви, Азербайджану. Українську науку на нинішньому форумі представляли вчені понад 20 вітчизняних університетів і науково-дослідних закладів, представники близько 10 державних структур і бізнесу, громадських організацій.

Відкриваючи форум на пленарному засіданні в актовій залі університету, ректор ЛНАУ академік В. Снітинський привітав його учасників та побажав плідної праці, розширення наукових контактів, реалізації творчих задумів. Він зазначив, що за 19-літню історію проведення науково-практичних форумів на них оприлюднено близько 2600 наукових виступів, які репрезентували вітчизняні й зарубіжні вчені – від всесвітньо відомих академіків до аспірантів, які робили в науці перші кроки. Сьогодні Україна утверджує позиції однієї з провідних аграрних країн світу, експортера агропродовольчої продукції світового значення. У тих позитивних зрушеннях, вважає ректор, є частка учених, які ділилися своїми напрацюваннями, своїми ідеями на наших форумах. У той же час у сільському господарстві як України, так і інших країн залишається дуже багато невирішених питань, і ми активно долучаємося до їх висвітлення та пошуку відповідей на питання, які ставить перед нами життя.

З привітаннями учасників форуму виступили директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Л. Гончаренко, представники польської аграрної науки професори Є. Красовський і Ю. Колодзєй, професор Гіресунського університету (Республіка Туреччина) М. Гюней, член-кореспондент НААН України І. Ратич.

На пленарному засіданні з доповіддю «Сільське господарство України – стан та завдання розвитку» виступив завідувач кафедри економіки ЛНАУ професор Г. Черевко. Доповідач охарактеризував основні процеси, які відбуваються в аграрному секторі нашої країни та окреслив напрями вирішення ключових проблем галузі. Свій погляд на перспективи розвитку систем аграрного виробництва у світовому вимірі виклала професор Варшавського університету природничих наук Е. Шиманська. З науковим повідомленням про результати дослідження процесів у ґрунтових біосистемах виступив професор кафедри екології ЛНАУ І. Капрусь.

У рамках форуму відбулися заходи, присвячені 120-й річниці з дня народження професора Євгена Храпливого, ім’я якого носить кафедра менеджменту нашого університету. З доповіддю «Євген Храпливий – організатор аграрної науки і освіти Східної Галичини» виступив завідувач цієї кафедри д.е.н., доцент В. Бойко.

У рамках форуму відбулося сім науково-практичних конференцій на факультетах університету: «Розвиток сільськогосподарської освіти і кооперації»; «Організаційно-економічний механізм розвитку агропромислового комплексу і сільських територій»; «Системи виробництва продукції рослинництва на основі екологостабілізуючих заходів»; «Земельні відносини в контексті просторового розвитку сільських територій», присвячена 50-річчю заснування кафедри земельного кадастру; «Техніка й технології агропромислового виробництва»; «Архітектурні, конструктивні і технологічні рішення в сільському будівництві»; «Гуманітарні дослідження в аграрній сфері: філософський, історичний та мовознавчий аспекти».

Унаслідок наукових дискусій прийняті ухвали конференцій, які знайдуть відображення в плануванні й організації науково-дослідної роботи в університеті, виконанні разом з українськими й закордонними партнерами спільних наукових проектів, впровадженні результатів досліджень у практику.