Цьогоріч кафедра фінансів, банківської справи та страхування Львівського національного аграрного університету проявила свою активну позицію у налагодженні наукових відносин із координаторами всеукраїнських і міжнародних заходів. За результатами наукових напрацювань викладацький склад кафедри разом зі студентами спеціальності 072 «Фінанси, банківська справ та страхування» представляв Львівщину серед усіх закладів вищої освіти у наукових семінарах на базі Національного банку України.

У квітні 2019 року команда «Фінансисти» перемогла у Всеукраїнському онлайн-хакатоні з фінансової грамотності «Грошофаги та як їх приборкати?» та нагороджена дипломами переможців і цінними подарунками. Захід проходив за підтримки Національного банку України та партнерів ПАТ «Кредобанк», ПАТ «Райффайзен банк Аваль», EY, Metlife. Команда «Фінансисти» представила свій інноваційний проект – онлайн-додаток для заощадження коштів на свої мрії «Моя мета».

Наприкінці травня 2019 року доценти кафедри фінансів, банківської справи та страхування ЛНАУ Галина Східницька, Руслана Содома, Галина Марків і Оксана Агрес пройшли навчання за курсом «Впровадження європейських підходів до банківського регулювання та нагляду в Україні» та отримали сертифікати. Навчальний семінар проходив у місті Києві в Національному банку України. У семінарі взяли участь заступник голови правління НБУ Дмитро Сологуб; директор Департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук, який у своєму виступі зробив акцент на поточних тенденціях у банківському секторі; директор Департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз, який наголосив на змінах у ліцензуванні діяльності банків та небанківських фінансових установ; заступник директора платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Василєва, яка наголосила на перспективах розвитку платіжних систем; голова правління ОТП-Банку Тамаш Хак-Ковач, який надав повну оцінку перспективам банків в умовах трансформації сектору.

Кафедра фінансів, банківської справи та страхування і надалі продовжуватиме співпрацю з Національним банком України щодо перспектив функціонування банківської системи України. Участь у подібних заходах мотивує до подальших наукових досліджень як викладачів, так і студентів.