4 грудня 2019 року в м. Києві (готель Park Inn) завідувач кафедри обліку та оподаткування Людмила Петришин взяла участь в україно-британському форумі «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті», який став першим у серії заходів нової трирічної програми, спрямованої на підвищення якості викладання у вищій освіті України і був організований Британською Радою (міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої – розширення культурних відносин та розповсюдження освітніх можливостей). У форумі взяли участь ректори, проректори, керівники підрозділів, провідні науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти та експерти, які активно залучені у процес вдосконалення викладання та професійного розвитку викладачів університетів. Мета форуму – започаткувати національну платформу для фахового обговорення і обміну кращими практиками з питань вдосконалення викладання у вищій освіті.

Ключові питання форуму:

- досконалість викладання як пріоритет розвитку Європейського простору вищої освіти;

- професійний розвиток викладачів закладів вищої освіти України: стан і потреби;

- презентація досвіду Великої Британії щодо вдосконалення викладання у вищій освіті;

- презентація досвіду університетів України щодо професійного розвитку викладачів.

Під час форуму учасники ознайомилися з кращими британськими та українськими практиками, обговорили, що необхідно університетам для вдосконалення викладання та яким чином національна політика сприятиме цьому процесу. Крім того, Британська Рада представила нову Програму, спрямовану на розвиток досконалості викладання і навчання у вищій освіті України, реалізація якої відбуватиметься протягом 2019–2022 років. Партнерами Британської Ради в Україні у реалізації Програми є Інститут вищої освіти НАПН України та Advance HE (Велика Британія). Програма реалізується за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національного агентства забезпечення якості вищої освіти.

Присутнім було корисно і цікаво дізнатися про британський та український досвід щодо професійного розвитку викладачів. Подія сприяла активному обміну думками та обговоренню креативних ідей і надихнула учасників на подальшу роботу у Програмі. Адже, вдосконаленню не має меж!