Цьогоріч в рамках проведення Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» впродовж 4-6 жовтня колективом науково-педагогічних працівників факультету управління, економіки та права порушена тематика наукових досліджень обговорювалася на двох науково-практичних конференціях – «Організаційно-економічний механізм розвитку агропромислового комплексу і сільських територій» та «Актуальні питання правового регулювання суспільних відносин в Україні».
В численну когорту відомих вітчизняних та закордонних учасників конференцій входили представники закладів освіти багатьох країн та регіонів. Під час роботи конференцій заслухано майже 100 доповідей понад 130 дослідників на актуальну тематику розвитку агропромислового комплексу та сільських територій.
Ділилися результатами наукових досліджень з питань функціонування організаційно-економічного механізму в умовах воєнного стану та правового регулювання суспільних відносин в Україні вчені з Познанського технологічного університету, Мазовецького державного університету у Плоцьку, Польської академії наук у Варшаві, Люблінського католицького університету Івана Павла II (Польща), Університету Барселони (Іспанія), Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Миколаївського національного аграрного університету, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, ДУ «Інститут ринку і економіко-екологічних досліджень Національної академії наук України» (м. Київ), ДУ «Інститут економіки та прогнозування Національної академії наук України» (м. Київ), Національного транспортного університету (м. Київ), Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Донецького національного університету економіки і торгівлі імені М. Туган-Барановського, Державного торговельно-економічного університету (м. Київ), Черкаського державного технологічного університету, Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), Львівського національного університету ім. І. Франка, Національного університету «Львівська політехніка», а також структурних підрозділів університету.
За результатами роботи конференцій було ухвалено нарощувати обсяги наукової співпраці із вітчизняними та закордонними науковцями у питаннях вдосконалення організаційно-економічного механізму розвитку агропромислового комплексу і сільських територій та правового регулювання суспільних відносин, незважаючи на воєнний стан, в умовах якого перебуває Україна; приділяти більше уваги дослідженню новітніх форм економічних відносин та процесів сільськогосподарського виробництва в умовах війни, а також запропонувати альтернативні інструменти державного регулювання з недопущення продовольчої кризи в державі, розвивати кооперацію з науковими та науково-дослідними установами України та близького зарубіжжя з метою інтеграції у міжнародне наукове співтовариство.