У рамках проведення XXIV Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій» у Львівському національному університеті природокористування на кафедрі права відбулось секційне засідання на тему «Актуальні питання правового регулювання суспільних відносин в Україні», в роботі якого взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри права, колеги-науковці з вітчизняних та закордонних закладів вищої освіти, а також практики-фахівці зі сфери агробізнесу.

      

Роботу секційного засідання розпочала завідувачка кафедри права д.е.н., професорка Галина Грещук, яка у своєму вітальному слові наголосила на важливості і необхідності проведення наукових заходів такого формату, адже це дозволяє напрацьовувати і реалізовувати спільні ідеї та проєкти у процесі правової розбудови України.

Під час роботи панельних дискусій було розглянуто широкий спектр проблемних аспектів суспільних відносин, які потребують вдосконалення правового регулювання. Особлива увага приділялась правовим проблемам агробізнесу в Україні.

Зокрема, представниця Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова д.ю.н., професорка Надія Бортник поділилась думками стосовно впровадження дієвих правових механізмів для покращення логістичних зв’язків на внутрішньому і міжнародному рівнях для ефективної діяльності національного ринку збуту агропродукції.

Представниця Барселонського університету д.ю.н., професор Ольга Тильчик зосередила увагу на адміністративно-правових аспектах відновлення агросектору у післявоєнний період.

Доктор юридичних наук, професор Національного університету «Львівська політехніка» Уляна Парпан порушила питання важливості правового регулювання впровадження науково обґрунтованих проєктів і технологій в агропромисловий сектор України.

Представник агробізнесового середовища, директор фермерського господарства «Ланагрозахід» Віктор Візний поділився з присутніми особливостями діяльності аграріїв в умовах війни в нашій країні, а також розповів про особливості реалізації екологічної програми Європейського Союзу «European Green Deal» для підтримки концепції збалансованого природокористування.

Науково-педагогічні працівники кафедри права долучились до панельної дискусії своїми змістовними та новаторськими пропозиціями, викладеними у тезах доповідей.