Наприкінці 2016 року на факультеті механіки та енергетики було введено в навчальний процес нову лабораторію «Технологія машинобудування і верстати з числовим програмним управлінням».

Її відкриття стало наслідком плідної кількарічної співпраці кафедри машинобудування із підприємством ТОВ «СFT Ukraine», яке спеціалізується на виробництві машин переробних виробництв та комплектуючих до них, технологічних ліній для фасування  харчових продуктів тощо. Очолює його Євгенія Володимирівна Онишко – харизматична особа, добрий організатор виробництва, для якої одним із пріоритетів подальшого розвитку підприємства є залучення на інженерні посади висококваліфікованих, адаптованих до умов сучасного машинобудівного підприємства  випускників інженерних спеціальностей університетів. Саме з її ініціативи минулого року було прийнято рішення про створення такої лабораторії в стінах університету. ТОВ «СFT Ukraine» повністю її облаштувало – відремонтувало приміщення, придбало меблі, допомогло в придбанні токарного і фрезерного верстатів з числовим програмним управлінням.

Ректор університету В.В. Снітинський, відкриваючи лабораторію, відзначив, що така співпраця бізнесу і освіти є взаємовигідною. Для університету – це можливість покращити матеріальну технічну базу і підвищити фаховий рівень студентів спеціальності «Галузеве машинобудування», для підприємства – можливість  залучити кращих з них для роботи на інженерних посадах  ТОВ «СFT Ukraine».

За вклад в створення і облаштування лабораторії директора підприємства ТОВ «СFT Ukraine» Є.В. Онишко було нагороджено грамотою університету. Також грамотами було відзначено співробітників кафедри машинобудування – доцента С.В. Барановича і завідувача комп’ютерного класу Р.Б. Шеремету.

Євгенія Володимирівна Онишко зазначила, що на даний час є досить добрі результати співпраці з університетом. На ТОВ «СFT Ukraine» зараз працює понад 15 випускників факультету механіки та енергетики, з яких більша частина – на інженерних посадах. На її думку, таку взаємовигідну роботу з факультетом механіки та енергетики Львівського НАУ слід  надалі продовжувати і розширювати.