Я гордий тим, що

 українець з роду,

 що українською молюся

 і співаю.

 Освідчуся тобі в любові,

 мій народе,

 І лиш тобі на вірність

 присягаю!

Ці поетичні рядки стали лейтмотивом вечора пам’яті під назвою «Герої зі славою святих», організованого студентським самоврядуванням факультету механіки та енергетики 23 лютого 2017 року у світлиці студентського гуртожитку № 4. Проведений захід символізував велику шану пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні та героїв АТО, що віддали життя у боротьбі з підступним і жорстоким російським агресором.

Ведучі вечора Сергій Хамець, голова ССО «Основа», та Ілля Процьків, учасник Народної хорової капели «Джерела Розточчя», у своїй розповіді повернулися у ті страшні драматичні дні Революції Гідності, коли влада президента Януковича дала злочинний наказ застосувати зброю і зробити «зачистку» Майдану. Події у Києві 18-20 лютого стали найстрашнішим етапом революції.

Після переглянутого відеоролика «Обличчя Майдану» студенти пом’янули хвилиною мовчання усіх, хто віддав життя, виборюючи свободу України.

Слухачів вразили поезії, прочитані студентами факультету механіки та енергетики Максимом Доброгорським та Богданом Малицьким : «Я гордий тим, що українець зроду…», «Ти гадаєш, що ти мене образив», «Я – Україна».

Усім загиблим Героям України, зокрема Анатолію Жаловазі (м.Дубляни) та Володимиру Жеребному (Вишнянський коледж ЛНАУ), студент першого курсу факультету механіки та енергетики Володимир Шумада присвятив пісну «Мамо, не плач». У виконанні Іллі Процьківа прозвучала пісня «Небесна Сотня України».

У своєму зверненні до студентів капелан університету о. Іван Венгрин побажав кожному берегти пам’ять про тих, які мужньо пішли на смерть, виборюючи свободу. І ми повинні виховувати у своїх душах усвідомлення волі та свободи.

Заступник декана факультету механіки та енергетики з виховної роботи О.П. Швець висловив щиру подяку студентам – учасникам вечора пам’яті, і закликав присутніх не бути байдужими, не опускати руки у складні хвилини, допомагати бійцям АТО, нашим побратимам, які сьогодні стоять на захисті незалежності України, вірити та молитися, щоб закінчилась ця страшна війна на Сході.