22 березня на базі Харківського національного технічного університету імені Петра Василенка відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва».

На конкурс надійшло 38 студентських наукових робіт з 16 вищих навчальних закладів України, а також 3 роботи з ВНЗ Білорусі. За підсумками рецензій галузевою конкурсною комісією було визначено 15 робіт, авторів та керівників яких було запрошено до Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка.

Серед запрошених, наукові роботи яких пройшли до ІІ туру даного конкурсу, були і студенти факультету механіки та енергетики ЛНАУ Іван Джигановський та Василь Румак (група М-31), які представили свою роботу на тему «Підвищення якості посівного матеріалу та розробка способу відділення неякісних зернин із дрібнонасіннєвих сумішей с.г. культур» (керівник професор С.Й. Ковалишин).

Оцінивши зміст роботи, елементи творчості, рівень її представлення, повноту та логічність відповідей, конкурсна комісія визначила роботу Івана Джигановського та Василя Румака «Підвищення якості посівного матеріалу та розробка способу відділення неякісних зернин із дрібнонасіннєвих сумішей с.г. культур» переможцем ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямком спеціальності «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» і нагородила її авторів дипломами І ступеня.

Вітаємо Івана Джигановського та Василя Румака та їх керівника професора С.Й. Ковалишина з перемогою.